במסגרת מאמציו להפיץ את הג'ודו בעולם, שלח ג'יגורו קאנו, מייסד הג'ודו, תלמידים שלו כשגרירים להפיץ את השיטה החדשה שפיתח. ב- 1904 עזב מיצויו מאדה, מתלמידיו הבולטים של קאנו, את יפן, ונסע לרחבי העולם להציג את הג'ודו. במסעיו הוא ערך קרבות אתגר כנגד לוחמים משיטות שונות, וב- 1914 נחת בברזיל. אחד האנשים שעזרו לו להתבסס שם היה גאסטאו גרייסי, אדם רב השפעה. כתודה, הוא לימד את בנו הבכור קרלוס.
ב- 1921 עברה המשפחה לריו דה ג'נרו, שם לימד קרלוס את אחיו הצעירים. הליו, צעיר האחים היה בילדותו חולה ולכן לא יכול היה להשתתף באימונים אלא רק לצפות. רק לאחר שהתגבר על מחלתו החל להתאמן, ולימים נחשב כאחד מהאבות המייסדים של סגנון הלחימה הזה.
הליו נלחם במאות קרבות האבקות להכנעה וקרבות חופשיים בהם הכל היה מותר (וולה טודו, מה שלימים הפך ל- MMA המודרני), שאת רובם ניצח למרות היותו קטן מידות.
הסגנון למעשה צמח מהזרעים שמאדה שתל, ומהבחינה המתמדת והליטוש שבא מהקרבות החופשיים שמשפחת גרייסי השתתפה בהם בברזיל.
השיטה דוגלת בהורדת היריב לקרקע ובהגעה לעמדות שולטות שמוגדרות כעמדות שמהן קל להכניע את הקרב אם ע"י בריח או חניקה, ואם ע"י הכאה. השיטה נחשבת כאחת מהשיטות היעילות להכנעת יריב על הקרקע ומהווה אבן בניין חשובה בלחימה חופשית.
האחים מצ'אדו, אותם מייצג בארץ חיים פאר, למדו את השיטה יחד עם בני דודיהם הגרייסים. הם מלמדים כיום ברחבי ארה"ב, ונחשבים לבין המורים הטובים ביותר בעולם בתחום זה.
לרן סודאי יש חגורה שחורה בג'יו ג'יטסו ברזילאי אותה קיבל מריקרדו בובמן, ומחזיק גם בחגורה שחורה דאן 2 במולטיפייט ג'ו ג'יטסו תחת חיים פאר, שתחתיו ותחת ג'ון מצ'אדו, שאותו הוא מייצג בישראל, הוא מלמד בפתח תקוה.