הגנה עצמית היא מכלול של מספר גורמים ובראשם התנהגות מונעת. התנהגות מונעת היא התנהגות יומיומית שתקטין את הסיכוי שלנו להגיע למצב שבו נצטרך להגן על עצמינו תוך עימות פיסי אלים, בדיוק כמו שמטרתה של נהיגה מונעת היא להקטין את הסיכוי שלנו כנהגים להגיע למצבים מסוכנים שבהם נצטרך להשתמש ביכולות שלנו להחלץ תוך שניות ממצב מסכן חיים על הכביש. זה דורש עירנות לסביבה ולהתנהגות הסובבים אותנו, בין אם אנו מכירים אותם או לא, בין אם הם קרובים אלינו או זרים לנו לחלוטין. העירנות לסביבה תפחית את הסיכוי לתקיפה, תפחית את הסיכוי להפתעה במקרה של תקיפה, ותגביר את הסיכוי שלנו להגיב נכון במקרה כזה. התנהגות כזו היא למשל לפקוח עיניים לסביבה, להימנע מלהיות במקומות שאנו מרגישים לא נעים בהם, להימנע מלהגיע למצבים שבהם אנו עלולים מרגישים לא נעים בהם.
הגורם השני בהגנה עצמית הוא לדעת להחלץ ממצב שמתחיל להיות בעייתי ושעלול להדרדר למצב של תקיפה אלימה טרם ההגעה למצב כזה. שפת גוף מאיימת, טון דיבור מאיים, שימוש בשפה בוטה… כל אלה יכולים להצביע על עימות פיסי אלים שמתקרב. אם נהיה רגישים לכך ונדע להגיב באופן כזה שיגרום לצד המאיים לעצור את ההדרדרות ולעבור הלאה ללא הסלמה, הצלחנו להגן על עצמינו ללא שמי מאיתנו נפגע פיסית. זה יכול להתבצע או על ידי מחילה על הכבוד וויתור, או על ידי הפגנת עמדה תקיפה ועמידה איתנה על שלך באופן כזה שיראה לצד השני שלא כדאי לו להמשיך בהסלמה.
הגורם השלישי הוא ידע כיצד לחתוך עימות פיסי ברגע שהוא התחיל, טרם התפתחות של קרב. ידע כיצד לנטרל את המכה הראשונה ולהגיב באופן כזה שימנע מהיריב להמשיך בהתקפה שלו. לרוב במכוני אמנויות לחימה מתאמנים הרבה על החלק הזה בעימות שאורכו שניות בודדות.
הגורם הרביעי הוא ידע בלחימה. במידה ולא הצלחנו לנטרל את ההתקפה הראשונה ברגע שהיא החלה, אנו נאלץ להלחם. כאן נצטרך לגייס את כל היכולות הפיסיות והנפשיות שלנו על מנת לצאת מהעימות עם מינימום של פגיעה עצמית, ועם פגיעה מידתית קטנה ככל האפשר גם ביריב, כזו שתואמת את רמת הסיכון שבה אנו עצמינו היינו. השאיפה שלנו תהיה תהיה לסיים במהירות את הקרב באופן כזה שהיריב לא יוכל לתקוף אותנו יותר, או לא ירצה להמשיך בהתקפה שלו עוד. גם על החלק הזה מתאמנים לא מעט במכוני אמנויות לחימה.
הגורם האחרון הוא היום שלאחר התקיפה. גם אם נכפה עלינו מצב שבו נאלצנו להלחם באופן פיסי כדי להגן על עצמינו, עדיין ביום שלאחר המקרה נצטרך לתת דין וחשבון על מה קרה ואיך. היריב שתקף אותנו עלול להכחיש שהוא תקף אותנו מלכתחילה, ועלול להעליל עלינו עלילות שקריות. גם אם זה לא יקרה, עדיין נצטרך לתת דין וחשבון על הנזק שגרמנו ליריב. החוק מאפשר לנו לפגוע ביריב ולגרום לו נזק באופן מידתי שלא עולה על הנזק התיאורטי שעלול היה להיגרם לנו לולא הצלחנו להגן על עצמינו.
אימון בג'יו ג'יטסו ברזילאי נותן לנו כלים טכניים לניטרול התקפה אלימה של יריב וניטרול שלו עצמו באופן כזה שימנע ממנו להמשיך בקרב וזאת תוך פגיעה מינימלית בו. הכלים העיקריים שבהם משתמשים בג'יו ג'יטסו ברזילאי הם הורדה לקרקע והכנעה בבריח או חניקה. כלים אלה מאפשרים לנו להכניע את היריב תוך שליטה במידת הנזק שנגרם לו. בנוסף, האימון בג'יו ג'יטסו ברזילאי נותן לנו לא רק כלים טכניים, אלא גם גוף חזק, רוח לחימה ונפש חזקה, כך שנדע להתמודד עם אתגרים ולא להתרגש ממצבים קשים.
כנראה שזה שלא "הלך מכות" מעולם יודע להגן על עצמו הכי טוב.
[…] נפשי. הג'יו ג'יטסו הברזילאי מתאים מאוד ללמידה לצרכי הגנה עצמית הן לנשים והן […]